Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Για μια Διδασκαλία χωρίς... σύνορα. Καλές Διδακτικές Πρακτικές Φιλολόγων "με λογισμό και μ' όνειρο"

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Οδός δημιουργικής γραφής


 Η δημιουργική γραφή είναι μια περιπέτεια όλο συγκινήσεις, που αξίζει να τη ζήσεις! Μάθε πού μένει και πήγαινε να τη γνωρίσεις! Αφιερωμένο σε όλους τους μαθητές μου (σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούν και θα περάσουν) και σε όποιον συνάδελφο, ανήσυχο ταξιδευτή, που κουβαλάει μέσα του το σαράκι του… ανικανοποίητου. Καλό ταξίδι στη χώρα της δημιουργικής γραφής! Δε θα το ξεχάσεις ποτέ! Και πάντα εκεί θα τριγυρνάς! 

Αναστασία Νταλταγιάννη, 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου 





Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ιστολόγιο Κωνσταντίας Χολέβα


Το ιστολόγιο  http://anastasisebelina.blogspot.gδημιουργήθηκε από τη Χολέβα Κωνσταντία, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησηςμε θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Οδός δημιουργικής γραφής ... από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Δεν ξέρουμε αν όλοι οι μαθητές μπορούν να γίνουν καλλιτέχνες…. Ξέρουμε όμως πως όλοι οι μαθητές μπορούν να είναι δημιουργικοί. Αυτή η δημιουργικότητα είναι κάτι σαν τη δύναμη της αγάπης που προσπαθεί να βγει προς τα έξω. Δεν διδάσκεται…. Εμείς όμως μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες, ώστε κάτι τέτοιο να συμβεί.

Αυτό είναι το πιστεύω του σχολείου μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι φιλόλογοι Αναστασία Νταλταγιάννη και Σταματία Μαριεττή, που παρότρυναν τους μαθητές μας να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή. Τους παρακίνησαν να λάβουν μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποίησης και πεζογραφίας και να πιστέψουν στις δυνατότητες διάκρισης. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρό(σ)κληση αυτή  και δούλεψαν με όρεξη και φιλότιμο. Το αποτέλεσμα ήταν η προσπάθειά τους να αποδώσει  πλούσιους καρπούς, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν από το σχολείο μας οι εξής μαθητές:
1. Η Μαντώ Τσάτσου της Γ΄ τάξης, η οποία κέρδισε τρεις φορές το α΄ βραβείο (!) στους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν οι παρακάτω φορείς:
α. Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης
β. Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας (με έδρα την Πάτρα)
γ. Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα (Αγρίνιο). Το βραβείο αυτό συνοδευόταν με το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
β. Ελένη Χασαπογιάννη (Γ΄ τάξη)
γ. Μάρα Θεοδωράκου (Γ΄ τάξη)
δ. Σπυρέττα Μίχου (Γ΄ τάξη)
ε. Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου  (Γ΄ τάξη)
στ. Παναγιώτης Βίτσας (Γ΄ τάξη)
ζ. Αναστασία  Βέργου (Β΄ τάξη)
η. Κυριακή Ζαρνομήτρου (Β΄ τάξη)
θ. Χαρούλα Σακελλάρη (Β΄ τάξη)
ι.Χριστίνα Τσελεμένγκο (Β΄ τάξη)
ια. Σαββούλα  Σκαλιώτη (A΄ τάξη)
Επίσης, η Μαντώ κέρδισε έπαινο και από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
2. Η Ελένη Χασαπογιάννη της Γ΄ τάξης, η οποία απέσπασε τον γ’ έπαινο από τα εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα.

Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του σχολείου μας ήρθε σε συλλογικό επίπεδο! Γιατί όταν δουλεύουν πολλοί μαζί, τα αποτελέσματα είναι πάντα καλύτερα και η χαρά πολλαπλασιάζεται. Έτσι, το σχολείο μας πήρε έπαινο στον 6ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό από τον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης.
Επίσης, στον 6ο διαγωνισμό γραπτού λόγου που οργάνωσαν οι Εκδόσεις Πατάκη, βραβεύτηκαν συνολικά τρία σχολεία της επικράτειας: Ένα Δημοτικό, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο. Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, λοιπόν, ήταν το μοναδικό Γυμνάσιο της χώρας που βραβεύτηκε! Κέρδισε, μάλιστα, και βιβλία αξίας 220 ευρώ για τη σχολική του βιβλιοθήκη. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν (οι πιο πολλοί με περισσότερα του ενός κείμενά τους), οι εξής έντεκα (11) μαθητές μας:
α. Μαντώ Τσάτσου (Γ΄ τάξη)
β. Ελένη Χασαπογιάννη (Γ΄ τάξη)
γ. Μάρα Θεοδωράκου (Γ΄ τάξη)
δ. Σπυρέττα Μίχου (Γ΄ τάξη)
ε. Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου  (Γ΄ τάξη)
στ. Παναγιώτης Βίτσας (Γ΄ τάξη)
ζ. Αναστασία  Βέργου (Β΄ τάξη)
η. Κυριακή Ζαρνομήτρου (Β΄ τάξη)
θ. Χαρούλα Σακελλάρη (Β΄ τάξη)
ι.Χριστίνα Τσελεμένγκο (Β΄ τάξη) 
ια. Σαββούλα  Σκαλιώτη (A΄ τάξη)

Παιδιά, και εις ανώτερα! Σας ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες! Συγχαίρουμε από καρδιάς και τους παραπάνω φορείς για τις πρωτοβουλίες τους αυτές, οι οποίες προάγουν την πνευματική ζωή της χώρας μας και παρακινούν τους μαθητές, ιδίως της επαρχίας, να δοκιμάσουν τα ταλέντα τους. Γιατί η τέχνη, και μάλιστα η  ποίηση, είναι καταφύγιο και γιατρικό. «Τα φάρμακά σου φέρε, Τέχνη της Ποιήσεως, που κάμνουνε -για λίγο- να μη νοιώθεται η πληγή», παρακαλεί ο Καβάφης. Ευτυχισμένος όποιος το κατάλαβε και θεραπεύει μ’ αυτήν τις πληγές του…


Η Διευθύντρια                                                                  Ο Σύλλογος των Καθηγητών


Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ιστολόγιο Γεωργίας Ξάνθη


Το ιστολόγιο  http://gxanthi.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τη Γεωργία Ξάνθη, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ιστολόγιο Βασιλικής Βλάχου


Το ιστολόγιο http://markosbaso.blogspot.gr/  δημιουργήθηκε από τη Βασιλική Βλάχου, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ιστολόγιο Γεωργίας Βελαώρα


Το ιστολόγιο http://georgiavelaora.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τη Γεωργία Βελαώρα, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ιστολόγιο Αλεξάνδρας Θεοδώρου


Το ιστολόγιο http://hellhnikon.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από την Αλεξάνδρα Θεοδώρου, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ιστολόγιο Παναγιώτας Φλωροπούλου


Το ιστολόγιο  http://panagiotaflor.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από την Παναγιώτα Φλωροπούλου, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ιστολόγιο Ελένης Αδαμοπούλου


Εισαγωγή
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στη διάρκεια και στο πλαίσιο του επιμορφωτικού-
βιωματικού-εργαστηριακού σεμιναρίου μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό -
εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των
φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων
(ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και
πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο
εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.
Περιεχόμενο
Η εργασία συνίσταται στη δημιουργία προσωπικού ιστολογίου με ηλεκτρονική
διεύθυνση http://glykymalon4.blogspot.gr/ ως πρακτική εφαρμογή γνώσεων
και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν στο ανωτέρω σεμινάριο καθώς και στάσεων που
υιοθετήθηκαν για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην διδακτική καθημερινότητα.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε:
- διαμόρφωση της αρχικής σελίδας με προσθήκη εικόνων, καρτελών άνω
τμήματος, διαφόρων gadgets (πχ ρολόι,λίστα ιστολογίων κ.α.)
- αναρτήσεις προσωπικών παρουσιάσεων μέσω του SlideShare (πχ
http://glykymalon4.blogspot.gr/2014/01/blog-post_20.html) και SlideBoom (πχ
http://glykymalon4.blogspot.gr/2013/12/blog-post_20.html)
- μεταφόρτωση videos προσωπικών(πχ
http://glykymalon4.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html) ή και άλλων από το
Youtube
- ενεργοί σύνδεσμοι προς άλλους ιστότοπους και το προσωπικό dropbox
(http://glykymalon4.blogspot.gr/2014/01/httpswww.html)
- συνθέσεις κειμένων και μορφοποίησή τους
- αναρτήσεις αρχείων με ενσωμάτωση κώδικα
-χρησιμοποίηση πολυτονικής γραμματοσειράς στη σύνθεση κείμενου με αε λέξεις
(http://glykymalon4.blogspot.gr/2013/12/blog-post_30.html)
- εισαγωγή εικόνων (πχ http://glykymalon4.blogspot.gr/2013/12/blog-post_31.html)
Προστιθέμενη αξία
Μέσω και λόγω της παρούσας εργασίας:
συγκεντρώθηκε-κατατάχτηκε-ταχτοποιήθηκε προϋπάρχον διδακτικό υλικό
δημιουργήθηκε καινούριο διδακτικό υλικό
υπάρχει η δυνατότητα διαρκούς επικοινωνίας με τους μαθητές
το περισσότερα μαθήματα πραγματοποιούνται ήδη με την αξιοποίηση του
αναρτημένου υλικού
αναρτώνται –υπό προϋποθέσεις και μετά από έλεγχο- μαθητικές εργασίες
προωθείται και ενισχύεται ο ψηφιακός γραμματισμός των μαθητών
προωθείται ο διαμοιρασμός των ανωτέρω ψηφιακών πόρων στη σχολική μονάδα
παρέχεται η δυνατότητα διαρκούς προσθήκης, ανανέωσης και αναβάθμισης
τόσο του εκπαιδευτικού υλικού όσο και των ψηφιακών εργαλείων
Επιλογικά
Κλείνουμε την παρούσα εργασία με τις ειλικρινείς ευχαριστίες προς την επιμορφώτρια
Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου,για την δια ζώσηςκαι την εξ
αποστάσεως ενθάρρυνση,εμψύχωση, υποστήριξη και ενίσχυση που μας προσέφερε
καθ’ όλη τη διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου.
Ελένη Αδαμοπούλου


Το ιστολόγιο http://glykymalon4.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από την Ελένη Αδαμοπούλου, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ιστολόγιο Σταματίας Μαριεττή


Το ιστολόγιο http://epiprostheta.blogspot.gr/δημιουργήθηκε από τη φιλόλογο Σταματία Μαριεττή, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ιστολόγιο Πηνελόπης Σύρρου


Το ιστολόγιο http://evinohoritisa.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τη φιλόλογο Πηνελόπη Σύρρου, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Ιστολόγιο Νικολίτσας Νικολοπούλου


Το ιστολόγιο http://filo-logo.blogspot.gr/  δημιουργήθηκε από τη φιλόλογο Νικολίτσα Νικολοπούλου, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ιστολόγιο Γεωργίου Μπράτσου


Το ιστολόγιο http://bratsosblog.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τον φιλόλογο Γεώργιο Μπράτσο, ο οποίος συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Ιστολόγιο Αναστασίας Νταλταγιάννη


Το ιστολόγιο http://tobukino.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τη φιλόλογο Αναστασία Νταλταγιάννη, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ιστολόγιο Αναστασίας Καραπαπά


Το ιστολόγιο http://filologow.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τη φιλόλογο Αναστασία Καραπαπά, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Ιστολόγιο Ελένης Τζάνη


Το ιστολόγιο http://renarro.blogspot.gr/ δημιουργήθηκε από τη φιλόλογο Ελένη Τζάνη, η οποία συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μορφές πολιτισμού στην Ιθάκη της Πηνελόπης: Γεώργιος Μπράτσος



Το διδακτικό σενάριο "Μορφές πολιτισμού στην Ιθάκη της Πηνελόπης" δημιουργήθηκε από τον φιλόλογο Γεώργιο Μπράτσο, ο οποίος συμμετείχε στο επιμορφωτικό-βιωματικό-εργαστηριακό σεμινάριο μικτής μάθησης, με θέμα: «Βιωματικό - εργαστηριακό σεμινάριο για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων (ΠΕ02), Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. Το επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο ήταν διάρκειας 60 (εξήντα) ωρών και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 στο εργαστήριο Πληροφορικής (Η/Υ) του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.